Георги Илиев - Главния е български борец и предприемач, шеф на ВИС-2“ и ВАИ холдинг“. Брат е

...
Георги Илиев - Главния е български борец и предприемач, шеф на ВИС-2“ и ВАИ холдинг“. Брат е
Коментари Харесай

ВИС-2: Георги Илиев е първият българин, който влиза в подземна Азиатска нелегална букмейкърска къща

Георги Илиев - Главния е български борец и предприемач, началник на  " ВИС-2 “ и  " ВАИ холдинг “. Брат е на Васил Илиев, считан за видна фигура в организираната престъпност в България в интервала на прехода на България към народна власт и пазарна стопанска система. Оценките за него са спорни – от мутра и мафиот номер едно в страната до покровител и човек с огромно сърце

Убийството на Георги Илиев на 25 август 2005 година е последното от дълга поредност поръчкови покушения над знакови фигури от прехода.

18 години след гибелта му за него още се носят митове. Една от тях е споделена и във фейсбук страницата на ВИС-2:

" Георги Илиев ще остане в историята, като първият българин в света, който влиза в подземна Азиатска незаконна букмейкърска къща в средата на 2003г. и залага 1 000 000 шатски $ на коефициент 300 към 1.

Залогът е, че тима му Локомотив Пловдив ще стане първенец на България през сезон 2003-2004г. Азиатците вършат лично следствие, което открива, че Локомотив Пловдив, в никакъв случай не е ставал първенец на България и одобряват залога му от 1 000 000 Щатски долар и дават високият коефициент – 300 към 1.

В края на сезона те са опровергани.

Локомотив Пловдив става първенец на България за първи път в историята си, а азиатците са принудени да изплатят 301 000 000 Щатски долар на Георги Илиев. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР